Διαλέγω Έξυπνα το Σωστό Σουτιέν!

Τα εσώρουχα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας γκαρνταρόμπας της κάθε γυναίκας. Όπως κάθε μία θέλει να δείχνει εξωτερικά όμορφη με τα ακριβά της φορέματα, τα εξίσου ακριβά της παπούτσια, τις τσάντες της και τα αξεσουάρ της, το ίδιο όμορφα θέλει να νιώθει και εσωτερικά μέσα της.

Πως θα το πετύχει όμως αυτό?

Με την επιλογή κατάλληλου σουτιέν το οποίο θα αγκαλιάζει εξαιρετικά το στήθος, χωρίς να καταπονεί τους ώμους, την πλάτη και τον αυχένα.

Σκεφτείτε ένα σουτιέν το οποίο δεν εφαρμόζει σωστά, πως θα χαλάσει την εικόνα και του πιο ακριβού φορέματος. Ένα σωστό σουτιέν σου δίνει την απαιτούμενη στήριξη για να νιώθεις τόσο άνετα, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ζωντάνια.

Η εύρεση του σωστού σουτιέν χρειάζεται αναμφίβολα χρόνο και υπομονή. Ο κόπος σας, όμως, θα ανταμείψει την προσπάθεια αυτή.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΝΑ ΣΟΥΤΙΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ?

  • Εάν το στήθος σας “ξεχειλίζει”  από το σουτιέν
  • Το κέντρο του σουτιέν, δεν αγγίζει τον θώρακα
  • Εάν το σουτιέν ανεβαίνει στο πίσω μέρος της πλάτης
  • Εάν έχετε κόκκινα σημάδια από τις τιράντες του σουτιέν μετά την πολύωρη χρήση του
  • Εάν το στήθος σας φαίνεται χαλαρό ή δεν έχουν το σωστό σχήμα
  • Εάν το ύφασμα στα cups του σουτιέν κάνει τσακίσεις
  • Εάν οι τιράντες γλιστρούν από το σώμα σας

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ?

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την επιλογή του σουτιέν, είναι η άγνοια που έχουν για το νούμερο τους. Η τύχη είναι με το μέρος σας εάν επισκεφτείτε το Eva Lingerie, καθώς η πολυετή εμπειρία που έχουμε στα σουτιέν θα σας εκπλήξει.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε μεζούρες, ούτε ειδικά εργαλεία για να βρούμε το νούμερο σας. Η οπτική επαφή είναι αρκετή για εμάς.

Έστω όμως ότι θέλεις να βρείς το Cup Μόνη σου, τότε θα σε βοηθήσουμε με τον εξής τρόπο:

Το νούμερο του σουτιέν αποτελείται από δύο ψηφία. Από το μέγεθος του στήθους που ονομάζεται cup και από το μέγεθος του θώρακα:

  • Το μέγεθος του θώρακα μετριέται με αριθμούς 70,75,80, 85, 90, 95, 100
  • Το CUP μετριέται με γράμματα A, B,C,D,E,F,G,H.

Μετρώντας την περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος (α), όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στρογγυλοποιώντας αν είναι 69 εκ., στο 70.

thwrakas

 

Με μία μεζούρα μέτρησε την περιφέρεια του στήθους στο ύψος της θηλής(β) στο πιο “γεμάτο” σημείο του στήθους, όπως ακολουθεί στην φωτογραφία.

cup

 

Στο τέλος αφαίρεσε την περιφέρεια του στήθους στο ύψος της θηλής (β) από την περιφέρεια του θώρακα (α), Συμβουλέυσου τον πίνακα για να κάνεις την αντιστοίχηση, η οποία θα σου αποκαλύψει το cup σου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Με περιφέρεια θώρακα: 70 εκ. και περιφέρεια στήθους 90 εκ.
Εχουμε,
90-70=20 που σημαίνει ότι το cup σου είναι D, και το μέγεθος σουτιέν που θα πρέπει να αγοράσεις είναι 70D.

Υπάρχουν σουτιέν πολλών, διαφορετικών τύπων, όπως είναι τα σουτιέν full cup, τα demi cup, τα σουτιέν με ενίσχυση, τα αθλητικά σουτιέν, σουτιέν minimizer και maximizer, σουτιέν μητρότητας, σουτιέν θηλασμού, τα σουτιέν t-shirt, τα στράπλες, κλπ.

Επιλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει έχοντας κατά νου τις ανάγκες σας και τον τύπο του στήθους σας, αν δηλαδή είναι μικρό ή μεγάλο.

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος θα πρέπει να ΜΗΝ επιλέγετε σουτιέν με ενίσχυση ενώ θα πρέπει να ψάξετε για σουτιέν με πιο φαρδιές ράντες και φαρδύτερη πλάτη καθώς παρέχουν πιο άνετη και σταθερή στήριξη. Τα full cups, επίσης θα “αγκαλιάσουν”  το στήθος σας. Προτιμήστε σουτιέν με μπανέλα, καθώς παρέχουν καλύτερη στήριξη κάτω από το στήθος. Τέλος ένα απλό στυλ σουτιέν, χωρίς πολύ δαντέλα, θα κάνει το στήθος σας να φαίνεται μικρότερο!

Από την άλλη, οι γυναίκες με μικρό στήθος καλύτερα να επιλέξουν σουτιέν demi cup, μιας και αυτά μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετική ανάταση, και να δημιουργήσουν μια εξαιρετική γραμμή λαιμού και επιπλέον καμπύλες. Τα σουτιέν με ενίσχυση, όμως, είναι το μυστικό σας όπλο, καθώς προσθέτουν τον πολυπόθητο όγκο στις καμπύλες σας!

Σε καμία περίπτωση, μην αγοράσετε σουτιέν χωρίς να το δοκιμάσετε με το σκεπτικό “έλα μωρέ, θα μου κάνει”! Όπως είδαμε προηγουμένως οι πιθανότητες λάθους είναι πολλές. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως το σουτιέν που είστε έτοιμες να αγοράσετε σας στηρίζει επαρκώς, φέρνει το στήθος στη θέση του χωρίς να το πιέζει και πάνω από όλα σας κάνει να νιώθετε άνετα και σας γεμίζει αυτοπεποίθηση!